Danny Goossens

Toen ik in maart 2020 bij Lantis aankwam, had ik er een loopbaan van 27 jaar bij een aannemer opzitten. Geen evidente switch voor een 51-jarige, dat weet ik ook. Maar ik had zin in een nieuwe uitdaging en ik wilde ook echt wel deel uitmaken van dit ambitieuze project. Want, geef toe, de Oosterweelverbinding realiseren en de ring rond maken, dat is een historische verwezenlijking waar generaties genot van zullen hebben. Op vlak van mobiliteit, maar vooral ook qua leefbaarheid en verkeersveiligheid. Dat sprak mij wel aan.

Ik startte als strategisch expert maar al snel werd me gevraagd om de rol op te nemen van afdelingshoofd van het expertisecentrum. Die snelle switch is niet zo gek, vind ik: Lantis groeit explosief nu de werfactiviteiten op snelheid beginnen te komen, en dan is het verstandig om beschikbare competenties te heroriënteren naar plaatsen waar deze het meest impact en rendement hebben. Zo maak je je organisatie sterker.

Ik help ons bedrijf eigenlijk om de switch te maken van studieorganisatie naar een performante managementorganisatie.

In mijn rol help ik ons bedrijf eigenlijk om de switch te maken van studieorganisatie naar een performante managementorganisatie die de uitvoering van projecten succesvol kan opvolgen. En dat is niet minder dan een Copernicaanse omwenteling. Tot begin dit jaar waren onze ingenieurs en experts vooral bezig met het ontwerpen, het opmaken van plannen en het uitdenken van oplossingen. Met het uittekenen van hoe die Oosterweelverbinding er moet gaan uitzien, rekening houdend met de eisen en verwachtingen van de stakeholders en de omgeving. Dat werk nadert stilaan zijn ontknoping. Vanaf dan komt het erop aan dit project te realiseren, uit te voeren, te bouwen. En dat vraagt een heel ander type van organisatie. 

Ik begeleid ons team van ingenieurs en experts in het expertisecentrum in die switch. Dat is een mentale oefening, maar ook een erg technische: wiens competenties passen het best bij welke nieuwe rol, waar zijn opleidingen nodig, waar moeten we aanwerven, aan welke competenties is nog een behoefte, … allemaal met de bedoeling om ons interne team van specialisten ook in die nieuwe context hoge ogen te doen gooien.

 

Ook meewerken aan dit ambitieuze project? Bekijk onze vacatures