Aankoper Overheidsopdrachten

Pascal Buyle

Ik startte in februari, net voor de lockdown, en heb dus best veel collega’s nog nooit in levende lijve ontmoet. Toch leerde ik al heel veel collega’s kennen: dat is logisch, mijn job brengt me op alle departementen en bij specialisten in allerhande disciplines, van marketing tot wegeniswerken. Daar vind ik ook steeds opnieuw het meeste plezier in: ik kan over heel wat dossiers meepraten omdat ik me er ooit in heb moeten verdiepen voor een aankoop.

Lantis is een nv van publiek recht. Dat betekent dat de organisatie zich wat betreft partnerschappen en samenwerking gedraagt als een overheidsbedrijf, en dus ook dat we vanuit aankoop gebonden zijn aan de wetgeving rond overheidsopdrachten. Mijn job bestaat eruit te garanderen dat we die regels respecteren én ervoor te zorgen dat we kunnen samenwerken met partners die het best bij ons passen.

Soms is het voor medewerkers even aanpassen aan deze wetgeving met al haar regels. Als dan blijkt dat ze dankzij de aankoopprocedure nieuwe, interessante partners leren kennen, of dat ons oplossingen aangereikt worden die we zelf niet hadden voorzien, dan zien ze er snel ook de voordelen van in. In die zin stimuleert zo’n procedure ook innovatie, en dat past goed bij hoe we als bedrijf in elkaar zitten.

Hoe kunnen we als bedrijf in de komende decennia een positief verschil maken voor onze omgeving? Daar werk ik graag aan mee.

Ik kan me ook goed vinden in de oprechte langetermijnvisie van Lantis. Daar werd mee uitgepakt in advertenties en communicatie toen ik hier solliciteerde, maar dat blijkt aan de binnenkant ook echt te kloppen. Die lange termijn overstijgt trouwens de werfperiode van de Oosterweelverbinding en zit veel fundamenteler in elkaar: hoe kunnen we als bedrijf in de komende decennia een positief verschil maken voor onze omgeving? Daar werk ik graag aan mee.