Senior Projectleider

Stijn Slowack

Als projectleider ben ik heel nauw betrokken bij wat we precies bouwen en realiseren om en rond Antwerpen. Het is mijn job om deelprojecten van de Oosterweelverbinding van A tot Z in goede banen te leiden, en ervoor te zorgen dat ze correct, tijdig en binnen de budgettaire grenzen opgeleverd worden.

 

Zo volgde ik de voorbije jaren al de realisatie van spoorpassages (6 bruggen op 3 spoorlijnen als voorbereiding voor het nieuwe tracé van de Oosterweelverbinding) op, de sanering van het Lobroekdok, de vernieuwing van het wegdek (en de fundering, zo bleek tijdens de werken) van de E17, … Al die kleine en grote deelwerven moeten als puzzelstukjes passen in het geheel zodat het tempo hoog kan blijven en we nooit op onszelf moeten wachten.

Al die kleine en grote deelwerven moeten als puzzelstukjes passen in het geheel zodat het tempo hoog kan blijven en we nooit op onszelf moeten wachten.

Voor mij zit het plezier van mijn job in het feit dat je start met een een ontwerp en dat je wil eindigen met een volledig afgewerkt project, maar met op de weg daar naartoe heel veel uitdagingen die je dient op te lossen. Dat betekent zoeken, contacten leggen, plannen, uitpluizen, … En dat gaat verder dan zuiver technische onderdelen. Zo moesten we bij de opwaardering van de E17 ook heel veel rekening houden met alles wat met mobiliteit te maken heeft: signalisatie, relatiebeheer, communicatie … Die zoektocht naar het juiste evenwicht vind ik heel erg interessant.

De job levert soms ook echte onvergetelijke momenten op. Zo was ik mede verantwoordelijk voor de gecontroleerde implosie van de Samga-silo’s aan het Noordkasteel. Tussen het signaal van de aangekondigde explosie en de effectieve ontploffing zaten toen zeker tien seconden, en daar had ik niet op gerekend. Het angstzweet brak me al uit, maar tien seconden later stortten de gebouwen dan toch op de juiste manier in. Ik had geen rekening gehouden met de normale technische delay tussen de drukknop en de verschillende explosieven. Het heeft de feestelijke viering achteraf er alleen maar leuker op gemaakt natuurlijk.